Welcome to forum.cohlerclassical.com, THE Forum for Classical Music Editing & Recording, brought to you by the owners of Cohler Classical! To post in the forums, just click on the Register link in the upper right corner. We look forward to you joining the conversation!

Load path: Difficult to read window

See first topic in this forum for how to submit possible bug reports. All verified bugs will be addressed IMMEDIATELY.
Post Reply
Tacovision
Posts: 14
Joined: Mon Jul 25, 2022 7:19 am

Load path: Difficult to read window

Post by Tacovision »

Loading audio files in an existing or earlier created project where the track names do not correspond with the track files gives a difficult-to-read window as seen in the screenshot. (This doesn't happen all the time though.)
Screenshot 2022-08-24 at 11.42.25.png
Screenshot 2022-08-24 at 11.42.25.png (33.09 KiB) Viewed 591 times
It should open like this:
Screenshot 2022-08-24 at 11.54.09.png
Screenshot 2022-08-24 at 11.54.09.png (111.37 KiB) Viewed 589 times
But it opens sometimes as this or the above first screenshot:
Screenshot 2022-08-24 at 11.54.51.png
Screenshot 2022-08-24 at 11.54.51.png (47.15 KiB) Viewed 589 times
MacOs 12.5
Reaper 6.66
CC 3.0 (2022-08-10 21:47:02)
User avatar
cohler
Site Admin
Posts: 87
Joined: Sat Jul 09, 2022 10:36 pm
Location: Lexington, MA, USA
Contact:

Re: Load path: Difficult to read window

Post by cohler »

I believe that's a Mac setting. It seems to be one of the stupid "improvements" made by Apple in the newest Mac OS versions. But it should be settable somewhere inside the OS.
Cohler Classical
The premiere platform for Classical Music & Source-Destination Editing
cohlerclassical.cominfo@cohlerclassical.com
THE Forum for Classical Music Recording, Editing, and Mastering
forum.cohlerclassical.com
User avatar
lorenzo.gavanna
Posts: 6
Joined: Sun Jul 10, 2022 12:52 am
Location: Italy
Contact:

Re: Load path: Difficult to read window

Post by lorenzo.gavanna »

Maybe the problem is with not so "high" screens... with a lot of tracks, or let's say a long window you can't see and click the "OK" button if it goes out of the screen dimensons...
Tacovision
Posts: 14
Joined: Mon Jul 25, 2022 7:19 am

Re: Load path: Difficult to read window

Post by Tacovision »

@Cohler: I'm pretty well known with MacOs but would not know a setting to adjust this problem. I guess we have to live with it.

@lorenzo.gavanna: Plausible suggestion but I'm on a 4K 32" screen where the window with all those tracks displayed fits in easily and it just happens here without any reason I can think of.

Thanks anyway for thinking with me!
User avatar
cohler
Site Admin
Posts: 87
Joined: Sat Jul 09, 2022 10:36 pm
Location: Lexington, MA, USA
Contact:

Re: Load path: Difficult to read window

Post by cohler »

@Tacovision and @lorenzo.gavanna I forgot to respond here, but a while back, I updated CC so that now it reports this information in the Reaper Console window instead of in a dialog box. You should be able to see everything there! Let me know how that works for you.
Cohler Classical
The premiere platform for Classical Music & Source-Destination Editing
cohlerclassical.cominfo@cohlerclassical.com
THE Forum for Classical Music Recording, Editing, and Mastering
forum.cohlerclassical.com
Post Reply